NA MASLACU PEČENI BAKALAR
Na maslacu pečeni Bakalar, Njoki i Relisch od paradajza
Sastojci
Fileti bakalara pečeni na puteru
- 4 fileta bakalara
- So, biber
- 2 supene kašike maslinovog ulja
- 4 supene kašike putera
- 1 čen belog luka, sitno iseckan
- 1 supena kašika svežeg peršuna, sitno iseckanog
Gnjoči
- 500 g krompira (radije suvog tipa)
- 100-150 g brašna
- 1 jaje
- So
VirágChili Paradajz Relish
- Gotov "VirágChili Paradajz Relish"
Priprema
Fileti bakalara pečeni na puteru
- Posolite i pobiberite filete bakalara.
- Na srednje jakoj vatri, u tiganju, zagrijte maslinovo ulje.
- Stavite filete i pecite ih sa obe strane 3-4 minuta, ili dok ne postanu zlatno smeđi.
- Dodajte puter, beli luk i peršun, i kašikom prelivajte bakalar još nekoliko minuta.
- Sklonite sa vatre i držite toplo.
Gnocchi
- Skuvajte krompir, pa ga izgnječite.
- Pomešajte krompir, brašno, jaje i so da biste napravili testo.
- Oblikujte male kuglice od testa, i viljuškom utisnite šare na njih.
- Prokuvajte vodu u velikom loncu, i pažljivo ubacite gnjoče.
- Kada gnjoči isplivaju na površinu vode, izvadite ih rešetkastom kašikom.
Stavite porciju gnjoča na tanjir, preko njega postavite pečeni file bakalara, i kašikom prelijte sa "VirágChili Paradajz Relish". Prijatno!
Ova verzija koristi gotov proizvod "VirágChili Paradajz Relish", što štedi vreme i dodaje jelu specifičan ukus brenda VirágChili.